چکیده این آموزش
در آموزش میخواهید بدانید چطور از احساسات نیروبخش استفاده کنید؟ کافیست این دستورالعمل را گام به گام انجام دهید به مباحث زیر می پردازیم:
- احساسات نیروبخش چیست؟
- احساسات ناخوشایند
- عشق و محبت در زندگی
- سپاسگزاری و قدردانی
- بخشش و گذشت
احساسات نیروبخش چیست؟
در آموزش میخواهید بدانید چطور از احساسات نیروبخش استفاده کنید؟ کافیست این دستورالعمل را گام به گام انجام دهید که برای درک بیشتر این موضوع احساسات نیروبخش تعریفی از احساسات نیروبخش و انواع احساسات میپردازیم، کلمه احساس در لغت، به معنی دریافتن، آگاه شدن و درک چیزی با یکی از حواس پنجگانه ماست.
احساسات نیروبخش به احساساتی گفته میشه که در درون و وجود ما احساس آرامش و شادی درونی ایجاد کنه، بعضی کارها و رفتارها در زندگی ما انجام میشه که لذتبخش و مفرحِ و درون و بیرون ما رو شاد و آرام نشون میده،
توضیحات صوتی درباره آموزش میخواهید بدانید چطور از احساسات نیروبخش استفاده کنید؟ کافیست این دستورالعمل را گام به گام انجام دهید رو با هم از طریق پلیر زیر میشنویم:
برای دانلود فایل صوتی این آموزش کلیک نمایید…
احساسات چیست؟
به مجموعهای از حالتها و واکنشهای یک فرد مثل خشم، تنفر، شادی، عشق و… احساسات گفته میشه، احساسات درونی یک فرد رو میتونیم، به دو گروه عمده تقسیمبندی کنیم: احساسات خوشایند، احساسات ناخوشایند در این آموزش میخواهید بدانید چطور از احساسات نیروبخش استفاده کنید؟ ما فقط به تعریف احساسات نیروبخش و خوشایند اشاره میکنیم.
چهار نمونه از احساسات را مثال بزنید
احساسات خوشایند شامل احساساتی چون: شادی، عشق، محبت، اعتماد، ایمان، سپاسگزاری و قدردانی، شایستگی، حس امیدبخشی و… این احساسات خوشایند در وجود ما تغییر و تحولاتی ایجاد میکنن که نتیجه اون یک سری واکنشهای فیزیکیِ که به شخص نیروی درونی قدرت، و انرژی مثبت تزریق میکنه.
این احساسات لطیف و نرم روح انسان رو به وجد میاره و فرد حس خوشایند رضایت و خرسندی رو در درون خودش احساس میکنه، و حاصل اون یک قدرت و نیروی درونیه. حالا بهصورت جداگانه در مورد این احساسات نیروبخش صحبت میکنیم.
۹ ابزار احساسات نیروبخش در درون ما
در درون هر انسانی ابزارهایی نهادینه شده که با کنکاش در درون خودش به این احساسات آگاه میشه و کم کم به خودش احاطه پیدا میکنه، و به خودشناسی بسیار عالی دست خواهد یافت اما برای درک خودشناسی بهتر ابتدا باید به این ابزارها شناخت نسبی پیدا کنیم و سپس روی خودمون کار کنیم:
۱.عشق و محبت
۲.سپاسگزاری و قدردانی
۳.بخشش و گذشت
۴.شایستگی ولی است
۵.موفقیت و رسیدن به هدف
۶.اعتمادبهنفس
۷.سلامتی و تندرستی
۸.ایمان و باور
۹.کمک به دیگران و خیرخواهی
اولین ابزار احساسات – عشق و محبت است
عشق حسیِ که به معنای دوست داشتن فرد یا چیزی شناخته میشه، یا به عبارتی دیگه احساسات عمیق، علاقهای لطیف یا جاذبهای شدید، در درون یک فرد به وجود میاد که برای درک بیشتر این موضوع آموزش محبت رو از بخش آموزش رایگان دریافت کنید.
عشق یک حس خوشایند درونیه که اگه درست و بر اساس معیارهای خاصی در شخص وجود داشته باشه میتونه موجب احساس شادی، و خوشبختی در درون اون فرد باشه که زیباترین معنای عشق، عشق به خداوند است.
از نظر فلورانس اسکاول شین عشق همون تجلی خداست و نیرومندترین قدرت جاذبه موجود در دنیاست، در زندگی برای هر کدوم از ما قطعاً این حس خوشایند، و لذتبخش به وجود اومده که نسبت به شخصی احساس عشق و دوست داشتن داشتیم،
و با دیدن اون فرد و خوشحالیش و تمام چیزهایی که به نحوی، یادآور شخصیت اون فرده در درون ما حسی عجیب و قدرتمند ما رو به سمتوسوی دنیای رؤیایی برده که در اون فضا ما احساس شادی، رضایت قلبی و حتی قدرتی بزرگ در درون خودمون داشته باشیم،
دست به کارهای خارقالعاده و برنامههایی بزنیم که شاید در شرایط عادی، از رده تواناییهای ما خارج باشه و بعداً با خودمون بگیم چه طوری بود که من این کار بزرگ رو انجام دادم و اینجاست که باید پی به قدرت بزرگ و نیرومند احساسات عشق و دوست داشتن ببریم.
احساسات عشق و محبت به ما نیروی شگرف قدرت و توانایی درونی میده، و ما حس میکنیم که فردی توانمند و پرانرژی هستیم، پس قدر این احساس نیروبخش رو با همه وجودمون بدونیم، چون اگه این احساسات درست، و بهصورت منطقی مدیریت بشه میتونه موجبات رسیدن ما رو به موفقیتهای زیادی در زندگی فراهم کنه.
«اگر صد آب حیوان خورده باشی
چو عشقی در تو نبود مرده باشی»
وحشی بافقی
دومین ابزار احساسات – سپاسگزاری و قدردانی
یکی از بهترین احساساتی که به هر فردی انرژی و نیرو میده حس ناب شکرگزاریِ وسپاسگزاریه، وقتی ما از خالق جهان و انرژی منبع به خاطر همه نعمتها، و دادههایی که در اختیار ما قرار داده شاکر و سپاسگزاریم بهسرعت فراوانی و وفور اون نعمتها رو در زندگی خودمون به وجود میاریم.
ما باید بهصورت آگاهانه از خدای بزرگ برای داشتن همه نعمتهای موجود در زندگیمون قدردانی و سپاسگزاری کنیم، این حس ما رو به سبکبالی و حس رهایی مثل عقابی که بر فراز ابرها در حال پرواز نزدیک می کنه.
ما انسانها بهصورت فطری بابت چیزها و آموزههایی که از دیگران دریافت میکنیم، شاکر و قدردانیم، همون طور که ما از همون دوران کودکی عادت میکنیم که از والدین، دوستان، اطرافیان و آدمهایی که در زندگی ما به نحوی مؤثر بودن تشکر کنیم.
در آموزش نشانه برای اینکه شماهم میتوانید عادتهای سازنده داشته باشید و آموزش سپاسگزاری بهطور مفصل به توضیح در مورد عادت خوب سپاسگزاری پرداختیم، شما با رجوع به این فایل های آموزشی می تونید در جهت تکمیل اطلاعات و آگاهی خودتون نسبت به این ویژگی و خصلت خوب اقدام کنید.
دوست من خوب فکر کن! همین امروز چند بار به خاطر خوردن یک غذای خوشمزه، گرفتن یه هدیه از یه دوست، راه افتادن سریع کارهات توسط یه فرد دیگه، احترام گذاشتن یه همکار و….کلمه متشکرم یا سپاسگزارم رو به کار بردی؟
مسلماً در طول مکالمات و محاورات روزمره ما بارها از دیگران تشکر و سپاس گزاری میکنیم و این در حالیه که خیلی از ما هنوز مفهوم قدردانی واقعی رو یاد نگرفتیم؛ و صرفاً از روی عادت و بهصورت یک امر روزمره از این دسته کلمات در صحبت هامون استفاده میکنیم.
خوبه که بدونیم قدردانی و سپاسگزاری یک حالت شعفانگیز و شادیآفرین درونیه و ما باید با همه وجودمون این احساسات نیروبخش رو ابراز کنیم، تا راحت قابلانتقال و پذیرش برای طرف مقابلمون هم باشه همون طوری که در این ضربالمثل میگیم که: هر سخن که از دل برآید لاجرم بر دل نشیند
انسان سپاسگزار همیشه از شادی و آرامشی کامل و بینظیر برخورداره و هیچچیزی نمی تونه این مقدار و میزان احساس ناب نیروبخش رو در ما به وجود بیاره علاوه بر اینکه ما باید در مقابل ارائه خدمات و کمک از دیگران قدردان و سپاس گذار باشیم باید در مقابل آفریننده دنیا و کائنات نیز سر تعظیم و قدردانی فرو بیاریم.
۴روش آسان سپاسگزاری
۱-یک دفترچه یادداشت تهیه کنیم و فهرستی از تمام نعمتها و داراییها و داشتههامون رو در اون یادداشت کنیم و به خاطر داشتن این لیست بلند، از خداوند ممنون و متشکر و سپاسگزار باشیم.
۲-هرروز و صبحمون رو با احساس سپاسگزاری شروع کنیم و در انتهای روز هنگام به رختخواب رفتن و قبل از خوابیدن هم از خداوند بزرگ و متعال شاکر و قدردان باشیم.
۳-عادت کنیم که همهروزه برای همه داشتههامون از قبیل: سلامت جسمی و روحی، داشتن خانواده و دوستان خوب، شغل و حرفه موردعلاقه، کسب درآمد و روزی بیحساب داشتهها و داراییهای شخصی مثل املاک، وسایل نقلیه، اشیاء و وسایل منزلمان و… از خداوند سپاسگزار باشیم و احساسات عالی رو در خودمون به وجود بیاریم.
۴- با دیدن کوچیک ترین نشانهها از رسیدنمون به هدف شکرگزاری کنیم تا راه رسیدن به اون هدف برای ما هموارتر و دیدن نشانههای موفقیت پررنگتر و واضحتر بشه دقیقاً مثل یک کوهنورد حرفهای که برای صعود به قله از صخرهها و سنگها بالا میره
و بعد از گذشت از کوهپایه قسمتهایی از دامنه براش رؤیت میشه و حس خوشحالی و شکرگزاری در وجودش شعلهور میشه و میدونه با برداشتن هر قدمی و طی کردن مسیر قسمتهایی دیگه از کوه و شاید حتی قله در مقابل چشماش قرار می گیره،
و از دیدن این نشانهها خوشحال و پرشور و اشتیاقِ شکرگزاری، قدردانی و ابراز رضایت و خوشنودی از داشتن تمام چیزهاییِ که به ما از طرف خداوند ارزانی شده و بنابراین، ما باید با ارسال انرژی مثبت، یعنی همون شاکر بودن و قدر دانستن مقدار بیشتری از اون ها رو وارد زندگی خودمون کنیم.
افرادی که بهطور مداوم برای سلامتی خودشون و نزدیکانشون شکرگزار باشن، قطعاً سلامتی بیشتری در انتظارشون خواهد بود. شکرگزاری برای داشتن سلامتی مال و دانش و… باعث احساس نیروبخش و حس قدرتمندی درما میشه.
راندا برن نویسنده کتاب قدرت درون میگه : « غیرممکن است که چیزی به زندگی شما افزوده شود اگر نسبت به آنچه دارید، ناسپاس باشید ». دلیل این امر هم اینه که ما اندیشهها و احساساتی رو به دنیا و کائنات میفرستیم که در حالت ناسپاسی قرار داره
و همه این عواطف منفیِ چه حسادت باشه، چه دلخوری، یا بیان این احساس که من ناراضیام اما احساساتی مثل :خدایا شکرت، من از همه چی راضیام، همهچیز رضایتبخش و عالیه و… میتونه مقدار بیشتری از اون چیزهایی رو که میخوایم، به سمت زندگی ما روانه کنه.
این عواطف و احساسات مثبت، بهصورت آگاهانه خیروبرکت رو وارد زندگی ما میکنه به عبارت دیگه، با شکرگزاری و تکرار مداوم اون، احساس شادی و امیدواری و رضایت رو در خودمون به وجود بیاریم. «هرکس شکرگزارتر است، توانگرتر است.»
سومین ابزار احساسات – بخشش و گذشت
بخشش رو میشه از دو نوع دیدگاه معنی کرد: یکی اینکه به معنای گذشت و عفو کردن و نادیده گرفتن خطا و اشتباهات افراد دیگه، و از یه نوع نگاه دیگه بخشش می تونه معنای جود و کرم رو داشته باشه.
بخشش خودمون و دیگران یک رفتار مثبتِ که در مطلب آموزش نشانه برای اینکه شماهم میتوانید عادتهای سازنده داشته باشید به شناخت این رفتار و چگونگی شکلگیری اون در وجود ما اشاره کردیم.
همه ما شنیدیم که بخشش کلید سلامت قلبِ. وقتی ما چیزی یا کسی رو میبخشیم سلامت بدن خودمون رو تضمین میکنیم، و زندگی مون رنگ زیبایی به خودش می گیره که برای درک بیشتر میتونین آموزش بخششرو از بخش آموزش رایگان دانلود کنید.
یکی از مواردی که میتونه افراد رو در حالت شادی و خرسندی و احساس نیروبخشی قرار بده همین عادت مثبت و پسندیده بخششِ هست افرادی که دیگران رو بهراحتی میبخشن، در خشم و ناراحتی و انتقام باقی نمی مونن و معمولاً افکار ناراحتکنندهای در ذهن و فکرشون جا نمی گیره،
و تازه با انجام این عمل حس خرسندی و شادمانی رو در درون خودشون تقویت میکنن اینکه ما چقدر بتونیم آدم بخشنده و باگذشتی باشیم برمیگرده به عادتهای درونی و خصلتهایی که ما اون ها رو در وجودمون پرورش دادیم.
نکته مهمی که باید به اون اشاره بشه علت ایجاد نگرشهاییِ که باعث میشه فرد در رفتارهای خودش آرام و منطقی عمل کنه و دائماً انتظارات و باورهای مثبتی از دنیای اطرافش داشته باشه. این نوع نگرش و باورهای مثبت در مورد بخشیدن ما رو به ثبات در احساس رضایت میرسونه،
اینگونه افراد با باورهای سازنده همیشه سعی و تلاش می کنن که بتونن از هر چیزی که دارن و میشه به افراد بخشید گذشت کنن، البته طبق قرآن با تعادل یادمون نره که توی بخشیدن هم تعادل رو رعایت کنیم. گاندی در مورد بخشش میگوید:« بخشش ویژگی افراد قوی است ».
با عمل بخشش فرایند فعالیتهای مغز ما تسهیل پیدا می کنه چون وقتیکه ما نگرانی از این بابت در ذهنمون نسبت به بخشیدن یا نبخشیدن چیزی یا کسی وجود نداشته باشه مثل اینه که یه بار از روی شونه هامون برداشته میشه و احساس آسودگی و آرامش بیشتری داریم.
بخشش دقیقاً مثل اکسیژنیه که برای فعالیت مغز لازم و ضروریه و این روند رو بهبود میبخشد و چنان چه خودمون و دیگران رو نبخشیم، این شخص خودمونه که از آرامش و سلامت روانی فاصله میگیرد نه کسی دیگه، برای اینکه بتونیم بخشیدن رو تمرین کنیم چندراه کار بهتون پیشنهاد میدم.
در عمل بخشش همیشه سعی کنیم که خودمون رو جای طرف مقابل قرار بدیم و بگیم که اگه من این اشتباه یا خطا رو مرتکب میشدم، دوست داشتم طرف مقابلم چه طوری با من رفتار کنه . آیا من خودم رو مستحق بخشیدن اون فرد و گذشت کردن از اشتباهم می دونم؟
مسلماً جواب این سؤال مثبتِ و همه ما یه خصلت مشترک داریم که می خوایم افراد بهراحتی از خطاهای ما بگذرن پس در چنین شرایطی ماهم باید بتونیم از اشتباهات دیگران گذشت کنیم که در نامه ۳۱ نهج البلاغه امام علی (ع) به فرزند بزرگش امام حسن (ع) که هرچیزی برای خودت میپسندی برای دیگران هم بپسند،
که دقیقا همین معنی رو میشه گرفت ازش که هر رفتاری دوست داریم با خودمون بشه با دیگران داشته باشیم آیا دوست داریم که در صورت اشکال، و مسئله کسی به ما با صدای بلند و فریاد حرف بزنه یا دوست داریم که در کمال آرامش اشتباهمونو بهمون گوشزد کنه و به راحتی این نهیب رو به ما بزنه،
و ما این تلنگر رو با جون و دل حس کنیم و خودمونو جمع کنیم و بیشتر و با دقت بیشتری به کار خودمون بپردازیم قبل از اینکه مسائل بزرگتر، و درزهای دیگه ی رو برای ما به وجود بیاره مسیر خودمونو اصلاح کنیم.
چرا خودتو مقایسه میکنی؟
ما در قسمتهای مختلف زندگیمون توان و انرژی متفاوت و در کنار این موارد احساس متفاوتی رو داریم که میشه گفت این احساسات و توان در اثر گذشت زمان میتونه بهتر و عالیتر بشه، و اتفاقی که در این روند میفته اینه که دست آوردها و نتایج ما در زندگیمون بزرگتر و متفاوتتر خواهد شد پس خیلی وقتها افرادی که ما اونارو الگو میدونیم،
یک مسیری رو طی کردن تا به اون نقطه رسید مسیری که شاید خیلی از ما اول اون مسیر باشیم و وقتی بیایم خودمون و کارهامون رو مقایسه کنم، در واقع احساسات نیروبخش رو از خودمون دور میکنیم چون ما حس عدم کارآمدی رو خواهیم داشت و ما با این مقایسههای اشتباه حس منفی رو به خودمون تزریق میکنیم.
البته این با موضوع الگو برداری و دیدن افراد موفق کاملاً جداست که به شما پیشنهاد میکنم آموزش الگو برداری از افراد موفق رو از قسمت آموزشهای رایگان موفقیت دنبال کنید.
هر کدام از ما در مسیر درستی باید خودمون رو قرار بدیم و اگر قراره مقایسه درستی رو انجام بدیم این مقایسه باید با قبل خودمون باشه تا بتونیم به نقاط قوت و ضعف خودمون پی ببریم، پس بهتره چگونگی طی کردن یک مسیر درست رو یاد بگیریم
و در یک مسیر درست مقایسه کردن یک رفتار اشتباه هستش که باعث میشه هر کدوم از ما نتایج منفی و احساس منفی رو تجربه کنیم که به شما محصول لذت بردن از مسیر موفقیت رو برای درک بهتر پیشنهاد میکنم تا بتونید زیبایی های مسیر زندگیتون رو قشنگ تر ببینید و بیشتر لذت ببرید:
روی احساسات نیروبخش تمرکز کنیم که میتونه برای ما الهام بخش باشه و یک نیروی رو در ما ایجاد بکنه برای اینکه رو به جلو حرکت کنیم و حتماً به دانستهها و موضوعات داخل این آموزش میخواهید بدانید چطور از احساسات نیروبخش استفاده کنید؟ دقت کنید و اونارو پیاده سازی کنید.
جمع بندی آموزش و کلام پایانی:
در پایان این آموزش میخواهید بدانید چطور از احساسات نیروبخش استفاده کنید که سه مورد ابزارهای احساسات رو بررسی کردیم و مابقی رو در قسمت های بعدی بسط میدیم، و کامل با ذکر مثال توضیح میدیم که همواره این ابزارهایی که به صورت پیش فرض در وجود ما نهادینه شده رو بارور کنیم و بتونیم با قدرت بیشتری در زندگیمون رعایتش کنیم و به کارش ببندیم دوست عزیز در پایان این آموزش اگه از این آموزش رضایت داشتید مارو از نظرات ارزشمندتون بهره مند کنید بهای این آموزش قرار دادن نظر در قسمت نظرات است دوستتون داریم
در پناه حق
یا حق.
محصولات پیشنهادی
جدیدترین آموزش های رایگان
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.