چکیده این آموزش
در آموزش مشیت، قانون حاکم بر جهان هستی به مباحث زیر می پردازیم:
- تعریف مشیت الهی در لغت،
- مشیت در قرآن کریم،
- ترجمه مشیت در زبان فارسی،
- مشیت الهی رو فرکانس شما تعیین میکنه،
- مشیت الهی در راستای عدالت خداوند هستش،
- انواع مشیت
تعریف مشیت الهی در لغت
موضوع مشیت که شاید در قرآن بسیار به اون اشاره شده است و دارای اهمیت است که ریشه های مشیت مثل شاء ( ۲۲۷ ) مرتبه و أراد ( ۱۴۷ ) مرتبه در قرآن تکرار شده است این موضوع است شاید اگه بخوایم یه تعریف ساده به مشیت بدیم میشه اونو به عنوان اراده شناخت، یعنی اگر خداوند اراده کند انسان میتواند به هر چیزی برسد و در اصطلاح میشه گفت که انسان به اون چیز اصابت میکنه.
توضیحات صوتی در مورد آموزش مشیت قانون حاکم بر جهان هستی رو میتونید از طریق پلیر زیر بشنوید و لذت ببرید:
برای دانلود فایل صوتی و نسخه الکترونیکی این آموزش نیازمند ورود یا عضویت شما در سایت آکادمی مجازی باور مثبت می باشد برای ورود یا ثبت نام میتونید روی گزینه ورود/عضویت کلیک کنید تا وارد سایت شوید.
اما این نکته رو در این تعریف باید بدونیم که قدرت اختیار و انتخاب انسان در طول مشیت خدا قرار داره و هیچ منافاتی باهم ندارند، و به این معنی نیست که خداوند اراده کند بدون توجه به اختیار انسان چون از روز اول این اجازه به تموم انسان ها داده شده است.
مشیت در قرآن کریم
همونطوری که خدا در قرآن در مورد مشیت می فرماید:
وَ أَنْزَلْنا إِلَيْکَ الْکِتابَ بِالْحَقِّ مُصَدِّقاً لِما بَيْنَ يَدَيْهِ مِنَ الْکِتابِ وَ مُهَيْمِناً عَلَيْهِ فَاحْکُمْ بَيْنَهُمْ بِما أَنْزَلَ اللَّهُ وَ لا تَتَّبِعْ أَهْواءَهُمْ عَمَّا جاءَکَ مِنَ الْحَقِّ لِکُلٍّ جَعَلْنا مِنْکُمْ شِرْعَةً
وَ مِنْهاجاً وَ لَوْ شاءَ اللَّهُ لَجَعَلَکُمْ أُمَّةً واحِدَةً وَ لکِنْ لِيَبْلُوَکُمْ في ما آتاکُمْ فَاسْتَبِقُوا الْخَيْراتِ إِلَي اللَّهِ مَرْجِعُکُمْ جَميعاً فَيُنَبِّئُکُمْ بِما کُنْتُمْ فيهِ تَخْتَلِفُونَ
و ما این کتاب [ قرآن ] را به درستی و راستی به سوی تو نازل کردیم در حالی که تصدیق کننده کتاب های پیش از خود و نگهبان و گواه بر [ حقّانیّت همه ] آنان است پس میان آنان بر طبق آنچه خدا نازل کرده است داوری کن ، و [ به هنگام داوری ] از هواهای نفسانی آنان با روی گرداندن از حقّی که به سوی تو آمده پیروی مکن.
برای هر یک از شما شریعت و راه روشنی قرار دادیم. و اگر خدا می خواست همه شما را امت واحدی قرار می داد ، ولی می خواهد شما را در آنچه به شما داده امتحان کند، پس به سوی کارهای نیک بر یکدیگر پیشی گیرید. بازگشت همه شما به سوی خداست پس شما را به آنچه همواره درباره آن اختلاف می کردید ، آگاه می کند.( مائده ۴۸ )
پس میبینیم که اگر خدا میخواست میتونست تموم مردم رو یک پارچه کنه اما این بر خلاف حکمتی بوده که خدا برای انسان در نظر گرفته و حکمت خدا به دادن قدرت اختیار به انسان ها بوده است.
(اعراف آیه ۱۵۵) در مورد هدایت و گمراهی
(تُضِلّ بِهَا مَنْ تَشَاءُ وَتَهْدِى مَنْ تَشَاءُ)
هركس را بخواهى گمراه و هركس را بخواهى هدايت مىكنى
(آل عمران آیه ۱۲۹) در مورد آمرزش يا عذاب
(يَغْفِرُ لِمَنْ يَشَاءُ وَيُعَذّبُ مَنْ يَشَاءُ )
هركس را خواهد میبخشد و هركس را خواهد عذاب میكند!
(اعراف آیه ۱۸۸)نفع و ضرر(سود و زيان)
(قُلْ لَا أَمْلِكُ لِنَفْسِى نَفْعًا وَلَا ضَرّا إِلّا مَا شَاءَ اللّهُ.
بگو من اختيار هيچ نفع و ضررى را براى خودم ندارم ، جز آنچه خدا بخواهد.
(رعد آیه ۲۶)در موردرزق (تنگى و گشادگى روزى)
(اللّهُ يَبْسُطُ الرّزْقَ لِمَنْ يَشَاءُ وَيَقْدِرُ.)
خداست كه روزى را براى هركه خواهد بسط مى دهد و بر هركه خواهد تنگ میگیرد
(آل عمران آیه ۲۶) در مورد احراز قدرت و عزل از آن
(قُلِ اللّهُمّ مَالِكَ الْمُلْكِ تُؤْتِى الْمُلْكَ مَنْ تَشَاءُ وَتَنْزِعُ الْمُلْكَ مِمّنْ تَشَاءُ.)
بگو بارخدايا، توئى كه به هركه خواهى پادشاهى میدهى و از هركه خواهی میستانی.
(آل عمران آیه ۲۶ )در مورد عزت و ذلت
( وَتُعِزّ مَنْ تَشَاءُ وَتُذِلّ مَنْ تَشَاءُ ۖ بِيَدِكَ الْخَيْرُ ۖ إِنّكَ عَلَىۖ كُلّ شَيْءٍ قَدِيرٌ.)
وبه هركه خواهى عزت میدهى و هركه را خواهى خوار ميكنى، همه خوبیها دست توست
(يونس آیه ۹۹) در مورد ايمان و كفر
( وَلَوْ شَاءَ رَبّكَ لَآمَنَ مَنْ فِى الْأَرْضِ كُلّهُمْ جَمِيعًا ۖ أَفَأَنْتَ تُكْرِهُ النّاسَ حَتّىۖ يَكُونُوا مُؤْمِنِينَ.)
اگر پروردگارت میخواست همه اهل زمين ايمان می آوردند؛ آيا تو میخواهى مردم را وادار به ايمان كنى؟
برای درک بیشتر این آیات به ترجمه مشیت که معادلسازی شده در زبان فارسی میپردازیم.
ترجمه مشیت در زبان فارسی
در زبان فارسی معادل مشیت رو خواست خدا معنی کردن در صورتی که به درستی معنی نشده و شما وقتی ترجمه های مختلف قرآن رو میخونین به این شک میوفتین که خدا تصمیم گیرندس برای پخش کردن نعمات،
در صورتی که مشیت یعنی قوانین و نظامات الهی، برای درک مطلب مشیت مثال دانشگاه رو میزنیم شما برای اینکه دانشگاه صنعتی شریف قبول بشین چیکار باید بکنین؟ قانونی برای قبول شدن در دانشگاه قرار دادن،
به اسم کنکور، و هرکسی که میخواد دانشگاه صنعتی شریف قبول بشه، باید از طریق آزمون کنکور اقدام کنه و نمره حد نصاب رو بدست بیاره تا بتونه در دانشگاه صنعتی شریف قبول بشه.
این آزمون صنعتی شریف حکم مشیت رو داره یعنی ما یکسری نظامات و قوانین داریم که با رعایت کردن اونا به هدفمون میرسیم و وقتی از مشیت صحبت میشه عده ی از مفسران قرآن اونو خواست خداوند ترجمه میکنند.
در صورتی که مشیت یعنی نظامات حاکم بر جهان هستی ،شما میخوای درآمد کسب کنی خداوند هم روزی دهنده هستش، آیا شما برای اینکه روزیتون داده بشه میتونین بدون انجام هیچ کسب و کاری بدون انجام هیچ کاری به درآمد برسین؟
طبیعتا نه، ما باید یک کسب و کاری داشته باشیم و برای اون کار تلاش کنیم و وقت بگذاریم و از طریق همین کسب و کار ما درآمد کسب میکنیم و خداوند هم روزی ما رو طبق مشیت الهی پرداخت میکنه. با یک نگاه ساده میبینم که ذات کمک کردن به انسان برای رسیدن به تکامله و این زمانیه که با مشیت خداوند هم مسیر شود.
مشیت الهی رو فرکانس شما تعیین میکنه
من مشیت خدا رو همون فرکانس و قانون جذب در موفقیت میدونم که ما با اختیار و انتخابمون و ارسال فرکانس به خدا و جهان هستی تعیین میکنیم، که چه چیزهای به ما برخورد کنه و چه چیز های رو تجربه کنیم.
درک همین موضوع میتونه بزرگ ترین کمک هارو به ما بکنه برای مثال وقتی من با اختیارم این رو باور کنم که خدا بی نهایت قدرتمند است و ثروتمند، و تموم اینارو برای من میخواد و میتونه من رو به مسیر های هدایت کنه که به موفقیت و ثروت ختم بشه تجربه ها و واقعیت های کاملا متفاوتی رو تجربه میکنیم.
با کسی که اینو در زندگیش باور نداره چون مشیت و اراده خدا، برای هر دوی ما متفاوت است و اراده ی خداوند زیر مجموعه ی نظامات جهان هستی هستش یعنی شما باید در راستای قوانین حرکت کنین، تا اراده ی خداوند هم شامل حالتون بشه و شما به بهترین مسیرها هدایت بشین.
مشیت الهی در راستای عدالت خداوند هستش:
دقیقا با درک این موضوع به عدالت خدا و جهان هستی پی میبریم که هر کسی با قدرت اختیارش تعیین میکنه که کجای زندگیش باشه و با یکمی تفکر درک میکنیم که داشتن همین قدرت اختیار و انتخاب در زندگی ما به مشیت خدا بر میگرده که این رو برای ما خواسته است،
و اختیار و اراده ما ناشی از اراده و وجود خداوند است زمانی که ما یک تصمیم رو قطعی میکنیم و قصد انجامشو دارم اون مورد در خارج از دنیای ما به واقعیت تبدیل می شود، چون بعد از اختیار ما اختیار خدا وارد عمل می شود. در مرحله بعدی ما بایستی بدانیم که مشیت در دو نوع است:
انواع مشیت:
مشیت دو نوعه یکی مشیت تکوینی و دیگری مشیت تشریعی، که هردوی این عنوان رو باهم بررسی میکنیم و با ذکر مثال توضیح میدیم:
۱)مشیت تکوینی:
یک سری از مخلوقات بر اساس علم ، حکمت و مصلحت خداست دقیقا در اونجاست که خداوند مشیت خودش رو نشون داده و برای انسان ها هیچ قدرت اختیاری، وجود نداره اینجاست که میشه به ضعیف بودن انسان پی برد البته منظور در برابر قدرت خداوند چون یکسری قدرت رو در خود میبینن اما با یک نگاه ساده به آیه زیر میتوان فهمید:
شب را در روز می کنی و روز را در شب و زنده را از مرده بیرون می آوری و مرده را در زنده و به هر کس بخواهی ، بدون حساب ، روزی می بخشی ( آل عمران آیه۲۷ )
بجز مباحث مالی خداوند روزی های بسیاری هر روز به ما میبخشه مثل تموم نعمت های که رایگان در اطراف ماست مثل همین روز ، شب ، اکسیژن ، درختان در واقع این برای این است که شکر گزار باشیم
و بدونیم خداوند تمام نعمت هاشو رو برای ما میخواد اگر هم در مسئله های مادی در زندگی و مسیری که داریم، باور کنیم مورد مشیت خدا قرار میگیریم اونوقته که به ما روزی بدون حساب خواهد داد.
فَتَقَبَّلَها رَبُّها بِقَبُولٍ حَسَنٍ وَ أَنْبَتَها نَباتاً حَسَناً وَ کَفَّلَها زَکَرِيَّا کُلَّما دَخَلَ عَلَيْها زَکَرِيَّا الْمِحْرابَ وَجَدَ عِنْدَها رِزْقاً قالَ يا مَرْيَمُ أَنَّي لَکِ هذا قالَتْ هُوَ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَرْزُقُ مَنْ يَشاءُ بِغَيْرِ حِسابٍ (آیه ۳۷ آل عمران)
پس پروردگارش وی [ مریم ] را با حُسنِ قبول پذیرا شد و او را نیکو بار آورد ، و زکریا را سرپرست وی قرار داد. زکریا هر بار که در محراب بر او وارد می شد نزد او [ نوعی ] خوراکی می یافت. [ می ] گفت: «ای مریم ، این از کجا برای تو [ آمده است؟ او در پاسخ می ] گفت: «این از جانب خداست ، که خدا به هر کس بخواهد ، بی شمار روزی می دهد.»
۲)مشیت تشریعی:
خداوند بر اساس این مشیت و فرستادن پیامبران و در آخر کتاب قرآن میخواهد مصلحت رو به تموم انسان ها گوشزد کنه تا با اختیار انتخاب کنند، که چه اعمالی رو انجام بدهند باور کنید تموم مواردی گه در آکادمی مجازی باور مثبت در قرآن مورد بررسی قرار میگیره در کتاب های موفقیت،
به عنوان ها مختلف بیان شده است، با این تفاوت که درک یک موضوع در قرآن چندین جنبه ی موفقیت رو درک خواهد کرد، برای مثال درک مشیت خداوند قانون جذب، مدار ها، فرکانس ها و … پوشش خواهد داد.
مشیت الهی=قدرت الهی:
مشیت خداوند هیچ محدودتی داخل اون نیست و تجلی قدرت خداوند است همونطوری که در قرآن می فرماید: پروردگار تو هر چه بخواهد می آفریند و هر چه بخواهد بر می گزیند ، آنان ( در برابر اون ) اختیاری ندارند ( قصص آیه۶۸)
پس مشیت خداوند نشان دهنده قدرت خداوند است و این رو در آیه بالا میتوان به راحتی مشاهده کرد و چقدر زندگی زیباتر و رسیدن به خواسته، ممکن تر می شود که ما به خداوند و قدرت خداوند ایمان بیاوریم
که در آموزش ایمان مهم ترین اصل در زندگی شما در مورد این موضوع صحبت کردیم ، موفقیت قدرت پیدا کردن انسان چیزی جز یک مسئله ذهنی نیست پس ما اول باید ذهن قدرتمندی داشته باشیم وتمام این آموزش های برای قدرتمند تر شدن انسان است.
اگر ما نگاهی به زندگی بیندازیم میبینیم که انسان برای تحقق بخشیدن به هر چیزی نیاز به یک سری پیش نیازها دارد مثل :تصویر سازی، تصمیم گیری حرکت کردن و … اما مشیت خداوند به هیچ چیزی نیاز ندارد
که برای این موضوع خداوند باز هم در قرآن می فرماید: فرمان او چنین است ک هر گاه چیزی را اراده کند ، تنها به ان می گوید : موجود باش آن نیز بی درنگ موجود می شود ( یس آیه ۸۲)
پس وقتی ما آنی رو میفهمیم و درک میکنیم چرا از این قدرت کمک نگیریم و نخواهیم که مارو مورد مشیت خودش قرار بده انسان هر چقدر هم قدرتمند باشد، بالاخره در یک جایگاهی محدود می شود چون همواره به پیش نیازهای برای ادامه نیاز دارد اما خداوند قدرت بی انتهاست.
باور کنید اگر خدا میخواست تمام دنیارو بر اساس اون چیزی که در قرآن گفته طراحی میکرد و تمام انسان هارو یکتا پرست میکرد، اما چون حکمت خدا بر اختیار انسان قرار داده است این اتفاق نخواهد افتاد اما بارها هم گفتم
دنیا دارای قوانین ثابت و منظم است که با تغییر این موضوع ما در مدار های قرار میگیریم که مشیت خداوند شامل حال ما می شود به همین دلیل است که میگوییم با تغییر باور هایتان زندگیتان تغییر میکند چون دنیای ما ثابت است.
مشیت در روند مسیر موفقیت:
حال اگر بخواهیم مشیت رو در روند مسیر موفقیت بررسی کنیم خواهیم دید که ما وقتی شروع به تغییر زندگی خود میکنیم، و در راستایی این تغییر شروع به حرکت میکنیم، همواره در زندگی شرایطی به وجود خواهد آمد که برای ما غیر قابل پیش بینی قبل از حرکت بوده است،
و تمام این شرایط به واسطه انتخاب و اختیار ما برای تغییر بوده است چون دنیای ما دنیایی کاملا ثابت و با نظام و قوانین است و در هر تغییری یک شرایط جدیدی قرار دارد. درک این موضوع که ما یک روحیم در یک بدن نه یک بدن که روح دادن
خیلی از محدودیت ها را خواهد برداشت روح ما از خداوند است، و درباره ذهن و روح در محصول ارتباط ذهن و روح با هم بررسی کردیم که برای علاقمندان پیشنهاد میکنیم که محصول ارتباط ذهن و روح رو تهیه کنید:
فواید احاطه بر مشیت الهی:
در مورد آموزش مشیت اینو بگم که با ندونستن ما درباره دنیا و درک بهتر پیدا کردن ما همراه با پول عمر و فرصت زندگی رو هم از دست خواهیم داد، وقتی که قدرت و مشیت خدا رو در زندگی باور کردم در شرایطی از زندگیم اتفاقاتی رخ داد که از نظر منطقی غیر قابل تعریف بود.
اما چون ایمان و باور به قدرت خداوند رو یادآوری میکنم و باور دارم که برای انجام هر چیزی فقط کافیه اراده کنه بسته به باور و ایمانی که در زندگی داشتم، مشیت خدا رو در زندگی لمس کردم اما در قرآن سه کلمه ان شاء الله و ماشاءالله و لو شاء الله در آیات برخورد می کنیم،
که هر کدام رو کامل برای درک بیشتر شما از مشیت و این کلمات توضیح میدیم. با بررسی این موارد ازین به بعد با درک بیشتری به مطالعه قرآن می پردازیم و بیشتر قوانین جهان هستی رو درک میکنیم برای زندگی بهتر و لذت بخش تر ما نیاز داریم
که قوانین جهان هستی رو بلد باشیم. وقتی قاعده بازی رو یاد بگیریم زندگی پر از حضور خداوند و ثروت و آرامش و سلامتی خواهیم داشت و خودمون و خونوادمون و نسل های بعد از ما، در آرامش و پر از حضور خداوند زندگی میکنن
و ما قطع کننده نسل های قبل از خود هستیم که درک کمتری نسبت به قوانین جهان هستی و خداوند داشتن. ازینکه ادامه ی زندگیمون پر از تغییر و لحظات عالی هستش و با شوق و ذوق بیشتری از خواب پا میشیم و برای زندگی پر رفاه و لذت بخش تلاش میکنیم،
و پر انرژی به راهمون ادامه میدیم بسیار خوشحال و شادمانم اما در ادامه به موضوع ان شاء الله می پردازیم که چرا خداوند ازین کلمه استفاده کرده، و ازین جملات بارها و بارها یادآوری کرده قوانین جهان هستی رو ،پس به این کلمه میپردازیم:
بررسی جمله ان شاء الله:
إِلَّا أَن یَشَاء اللَّهُ وَاذْكُر رَّبَّكَ إِذَا نَسِیتَ وَقُلْ عَسَى أَن یَهْدِیَنِ رَبِّی لِأَقْرَبَ مِنْ هَذَا رَشَدًا (سوره کهف آیه۲۴)
مگر اینکه [ بگویی: اگر ] خدا بخواهد. و هرگاه [ گفتن ان شاءاللَّه را ] از یاد بردی ، پروردگات را یاد کن و بگو: امید است پروردگارم مرا به چیزی که از این به صواب و مصلحت نزدیک تر باشد ، راهنمایی کند.
چون فردا معلوم نیست چه اتفاقی میوفته برای ما ،درین آیه به پیامبر گفته شده که بگه ان شاءالله اگر خدا بخواهد یعنی با مشیت خدا منطبق باشه، چون مشخص نیست شاید فردا زلزله یا سیل یا … بیاد
به همین خاطر در چارچوب اتفاقات و حوادث احتمالی اگه مشکلی پیش نیاد و اتفاقی نیوفته من این کارو انجام میدم. به همین خاطر هستش که اکثر ما وقتی در مورد فردا حرف میزنیم میگیم انشاءالله سر اون کار میریم یا انشاءالله اون کار رو انجام میدیم و یا …
دومین مبحث که در مشیت الهی، مطرح میشه کلمه ماشاءالله هستش که بسیاری از ما در طول شبانه روز و ما بین حرفامون ازش استفاده میکنیم اما درینجا به طور واضح با توجه به مشیت الهی اونو توضیح میدیم.
بررسی جمله ماشاءالله:
اما کلمه ی ماشاءالله چه زمانی به کار میره و چه معنی رو داره،
(قُلْ لَا أَمْلِكُ لِنَفْسِى نَفْعًا وَلَا ضَرّا إِلّا مَا شَاءَ اللّهُ.(اعراف آیه ۱۸۸)
بگو من اختيار هيچ نفع و ضررى را براى خودم ندارم ، جز آنچه خدا بخواهد.
وَ لَوْ لا إِذْ دَخَلْتَ جَنَّتَکَ قُلْتَ ما شاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلاَّ بِاللَّهِ إِنْ تَرَنِ أَنَا أَقَلَّ مِنْکَ مالاً وَ وَلَداً (کهف آیه۳۹)
و چرا وقتی به باغ خود وارد شدی، نگفتی: آنچه خدا بخواهد [ صورت می پذیرد ] و هیچ نیرویی جز به وسیله خدا نیست اگر مرا از جهت ثروت و فرزند کمتر از خودت می بینی.
اینجا ما نگاه میکنیم به چیزایی که مشیت خدا در اون جلوه میکنه مثلا طبق همین داستان که در سوره کهف اومده دوتا دوست که یکیشون باغدار هستش، و دیگری ادم کم دستی هستش اون کسی که وضع مالی پایین تری داره
نسبت به دوستش که باغداره میگه چرا وقتی وارد باغت شدی نگفتی ماشاءالله، به خاطر این همه زیبایی که خداوند آفریده از یک خاک و یک آب این همه میوه های رنگارنگ خداوند آفریده و درین مواقع هستش
که ما به مشیت الهی مهر تایید میزنیم از ماشاءالله استفاده میکنیم. چون هر کدوم از نعمات کد مخصوص به خودشون رو دارند و با توجه به کد مورذ نظر اگه آب و خاک بهشون بدی محصول منحصر به فردی رو به وجود می آورند، اما این تصور در میان ما باب شده که ازین کلمه برای دوری از چشم زخم و … استفاده میکنیم.
که دیدگاه درستی نیست. پس ازین لحظه به بعد سعی کنیم ازین کلمه، به درستی استفاده کنیم و دیدگاه مثبت و عالی پیدا کنیم نسبت به مشیت الهی، اما کلمه ی دیگری که بسیار در قرآن تکرار شده حدود ۳۰بار کلمه لوشاءالله هستش که به توضیح اون می پردازیم.
بررسی جمله لوشاءالله
سومین کلمه ی که به آن میپردازیم در دایره مشیت الهی ،کلمه لو شاءالله میباشد که این کلمه ۳۰بار تکرار شده
قُلْ لَوْ شاءَ اللَّهُ ما تَلَوْتُهُ عَلَيْکُمْ وَ لا أَدْراکُمْ بِهِ فَقَدْ لَبِثْتُ فيکُمْ عُمُراً مِنْ قَبْلِهِ أَ فَلا تَعْقِلُونَ (یونس ۱۶)
بگو: «اگر خدا می خواست ، من این آیات را بر شما نمی خواندم و خداوند از آن آگاهتان نمی کرد چه اینکه مدّتها پیش از این ، در میان شما زندگی نمودم ( و هرگز آیه ای نیاوردم) آیا نمی فهمید؟!»
در تموم جاهایی که از لوشاءالله استفاده شده در قرآن، اگر از دید ما انسان ها با قوه ی عقل به آنها نگاه میکردیم غیر قابل درک و فهم بوده، خدا بارها با این کلمه به ما نشان داده که اگر اونطوری که ما فکر میکردیم و عقلمون میرسید میتونست باشه،
ولی خدا نخواسته که مثل ما فکر کنه و مشیت مارو جای مشیت خودش قرار نداده و خدا هرگز نخواسته تموم انسان ها یک دست بشند، مثلا اگر خدا میخواست همه مردم رو یک دست میکرد یک خدا یک پیامبر یه کتاب تموم میشد
و مردم با هم دیگه اختلاف نداشتن، اما خداوند مشیت دیگری داره، و دوست داره که با اختیار خودشون هرکسی راه و مسلک خودشو رو انتخاب کنه و هرکسی مسیر منحصر به فرد خودشو داشته باشه.
شناخت بهتر مشیت
اینکه ما بخوایم خواست خدا رو در تموم جنبهها درک کنیم به نظر من باعث میشه که خودمون رو اذیت کنیم اما همین که بدونیم مشیت خدا بر اینه که یکسری قوانین در این دنیا ثابت باشه، و مارو در یک دنیای قانونمند قرار بده کافیه
و همین موضوع باعث میشه که راحتتر این رو در زندگیمون درک کنیم اما زمانی که ما مشیت رو شناختیم و به این آگاهی رسیدم که مشیت خدا چیه دیگه نباید در جهت مخالف اون شروع کنیم به حرکت و تلاش در زندگیمون،
چون نتیجههای کاملاً معکوسی رو خواهیم گرفت برای مثال مشیتی که میشه ون رو لمس کرد جاذبه زمینه و ما توسط پاهامون به واسطه جاذبه زمین روی زمین راه میریم، اما اینکه ما بخوایم پاهامون رو از زمین جدا کنیم.
بدون اینکه تکیهگاهی داشته باشیم باعث میشه که ما زمین بخوریم این مثال رو در جنبههای مختلف زندگی برای خودتون بررسی کنید برای مثال اگه من باورهای درستی رو داشته باشم، و ذهنیت مثبتی رو برای خودمون بسازم
باعث میشه که نتایج و واقعیتهای مثبتی رو تجربه کنم و این مشیت خداست حالا اینکه من نخوام ذهنیت و حس حال خوبی رو برای خودم بسازم، و انتظار نتایج مثبتی رو در زندگی داشته باشم.
دقیقاً حکایت این موضوعه که برخلاف مشیت خدا بخوام حرکت کنم و زندگیم رو پیش ببرم پس حتماً نکتههای و شناختهای که در مورد مشیت در این آموزش پیدا کردین رو در زندگیتون پیاده سازی کنین و با مشیت خدا همراه باشین.
تا زندگی یک روی دیگه رو به شما نشون بده، در دنیایی که هستیم این مایم که باید فرمان بدیم و تعیین کنیم که زندگی چطور رقم بخوره و این مشیت خداس فقط کافیه ما این رو حس کنیم و بدونیم که واقعاً ما فرمانده زندگیمون هستیم.
جمع بندی آموزش و کلام پایانی:
پس مشیت الهی بر مشیت ما انسان ها تقدم داره ،اما در نهایت خلاصه ی این مبحث اینه که ما در یک دانشگاهیم، هر رشته ی که دانشگاه داره میتونیم انتخاب کنیم، و در انتخاب رشته آزادیم و میتونیم هر رشته ی که دوست داریم انتخاب کنیم.
اما اینکه چه رشته هایی در دانشگاه وجود داره نظام دانشگاه اونو تدوین میکنه، و ما درین زمینه اختیاری نداریم ولی اینکه چه رشته ی رو انتخاب کنیم و چطور اون رشته رو ادامه بدیم با چه سبکی،درس بخونیم یا نخونیم به اختیار خودمونه،
با درک این مطلب خیلی به واقعیت جهان هستی نزدیک میشیم و دیدگاه عالیتری به جهان هستی و خدای خودمون پیدا کردیم. پس این مطلب رو بارها و بارها بخونین و تکرار کنین تا بهش مسلط بشین و کامل بفهمینش و درکش کنین.
ما درین آموزش سعی کردیم بیشتر از قرآن استفاده کنیم، تا بهتر مطلب جا بیوفته و سندیتش مورد اطمینان باشه امیدوارم تونسته باشم یک تعریفی از مشیت رو باهم بهتر درک کرده باشیم و اینکه بعضی موارد در زندگی نیاز به باور و تقویت و تکرار داره.
یاد بگیریم دنیا با ما همسو میشه وقتی که ما اونو بشناسیم و در مسیر درست قرار بگیریم.در پایان این مطلب هم نظرات و دیدگاه های ارزشمند خودتون رو درج کنین، و مارو انگیزه بدین برای ایجاد فایل های بیشتر و با کیفیت تر، سپاس از همراهی شما دوست عزیز ؛امیدوارم در هر جای از زندگی هستین شاد و موفق و پیروز باشید،
دوستتون داریم
در پناه حق
یا حق.
محصولات پیشنهادی
جدیدترین آموزش های رایگان
سلام- وقتتون بخیر
مطالبی که راجع به مشیت الهی نوشتین بسیار خوب بودن
وقتی شما برای توضیح مطالب از آیه های قرآن بهره میگیرین
باعث میشه هرکس که این مطالب رو بخونه با طیب خاطر اونها رو بپذیره و این خیلی نکته کلیدی و مهمیه
موید باشین