چکیده این آموزش
در آموزش اصول برنامه ریزی درست برای تغییرات سریع درونی به مباحث زیر می پردازیم:
- اصول برنامه ریزی درست برای تغییرات سریع درونی
- احساس مثبت با استفاده از برنامه ریزی
- با برنامه ریزی خیلی آسان آیندتونو بسازید
- اقدامات طرح ریزی برنامه روزانه
- چگونگی تعادل بین کارهای روزانه و اهداف
اصول مهم برنامه ریزی سریع:
به مجموعه ای از طراحی ها و اصولی که ما انجام میدیم که یک کار رو در زمانی درست به سر انجام برسونیم برنامه ریزی میگیم، ما با برنامه ریزی مدیریت و کنترل کارها همواره به آسانتر انجام شدن اون کار کمک میکنیم و با مدیریت زمان میتونیم به اهدافمون برسیم.
یه تعادل ایجاد میکنیم و براساس اهمیت اونارو با برنامه ریزی اولویت بندی میکنیم همیشه برای اینکه بتونیم در زندگی از لحظه ها و توانایی ها به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم.
و خروجی خوبی رو بگیریم نیاز داریم که برنامه ریزی رو بلد باشیم تا در شرایطی که لازمه با برنامه ریزی توانایی و خروجی رو مدیریت کنیم. حالا ما در این آموزش برنامه ریزی فقط سعی میکنیم که چطوری روزهارو با برنامه ریزی پشت سر بذاریم.
توضیحات استاد رضایی در مورد آموزش برنامه ریزی رو میتونید از طریق پلیر زیر بشنوید و لذت ببرید:
برای دانلود فایل صوتی و نسخه الکترونیکی این آموزش نیازمند ورود یا عضویت شما در سایت آکادمی مجازی باور مثبت می باشد برای ورود یا ثبت نام میتونید روی گزینه ورود/عضویت کلیک کنید تا وارد سایت شوید.
احساس مثبت با استفاده از برنامه ریزی
کی گفته واسه شروع کار فقط به سرمایه زیاد نیاز داری؟ یه حال خوب، یه عزم جزم، یه کاغذ و مداد واسه نوشتن اهدافت، یه برنامه ریزی و یه اراده آهنین واسه شروع فراموش نشه می خوایم به شما اطمینان بدیم که این مبحث یکی از با ارزشترین موضوعاتی است که تا به حال خوانده یا شنیده اید چون مسیر رسیدن به آینده را ترسیم می کنه.
آیا هدف مشخصی دارید؟ هدفی که برای رسیدن به آن برنامه ریزی کرده باشید؟ مهمترین هدف تعیین شده زندگی شما چیست؟ مقدار تسلط شما بر روی اهدافتان بستگی به مقدار عمل شما برای رسیدن به آن هدف دارد، نه به اندازه ی اطلاعاتی که در مورد آن دارید.
زندگی باید همیشه پر از هدف های کوچکتر باشد که در راه جهت دار کردن زندگی موفق تر باشید. وقتی بتوانید هدفمند زندگی کنید، کنترل زندگیتان را در دست خود احساس خواهید کرد و در نتیجه هر روز شادتر خواهید شد، همیشه اهداف بلند مدت سریعتر از حد انتظار تحقق می یابند پس فقط کافیست تصمیم به انجام کاری بگیرین و نسبت به آن اقدام کنین.
با برنامه ریزی خیلی آسان آیندتونو بسازید:
با برنامه ریزی کردن زندگی شما با روش ها و نکات کلیدی، مسیر رسیدن به آینده را تشریح می کنیم و به شما می آموزیم که چگونه، تغییرات جهت دار کردن زندگی را تحت کنترل خود درآورید و در اولین مورد میایم به طرح ریزی برای یک برنامه روزانه میپردازیم:
اقدامات طرح ریزی برنامه روزانه
برای ابنکه یک برنامه رو طرح ریزی کنیم باید با اقدامات زیر آشنا باشیم تا یک برنامه ریزی صحیح داشته باشیم برای رسیدن به زندگی با کیفیت تر و پر شور تر و پر انگیزه تر، پس اقدامان زیر رو جدی بگیرید و با توجه و تمرکز بیشتری اقدامات رو بررسی و در برنامه ریزی هاتون لحاظ کنین
و زندگی هدفمندی رو بسازیم. یک برنامه، هدف یا ایده را انتخاب کن و بعد شروع کن؛ یک قدم کوچک بردار. همیشه اولین قدم به سوی موفقیت سختترین قدم است، قدمهایی که در پی آن میآیند آسانتر میشوند.تا زمانی که دست به عمل نزنی هیچ چیز نداری.
قدم اول)شناسایی زمان روزانه
در اولین مرحله از این طرح باید درک کنیم که ما روز رو چطور سپری میکنیم و اوقاتمونو صرف چه کارها و مباحثی میکنیم، چون تا وقتی ندونیم داریم چطوری زمانمونو میگذرونیم نمیتونیم یک برنامه ریزی صحیح و اصولی رو پایه ریزی کنیم. شاید شاغل باشین یا دانشجو یا به هر عنوان در طول روز مشغول و درگیر یک مسئله کاری باشید.
در واقع این موارد از دایره اختیار خارجه، و باید ما اون کار هارو انجام بدیم پس در واقع برنامه ریزی شدس اما از همین لحظه باهم یک هفته شروع به بررسی این نکته میپردازیم که در زمان های آزاد،چه کاریو میکنیم و هر کاری رو که در این مدت زمان انجام میدیم مینویسیم و در طول یک هفته یه فهرست از تمام فعالیت های که در زمان های آزاد داشتیم و مدت زمان انجام هر فعالیت تهیه کنیم.خب برای این منظور ما میاییم روی یک برگه ی دفتر تموم ۲۴ ساعت زمانمون رو مینویسیم که در طول ۲۴ ساعت ما چیکار میکنیم حتی زمان خواب هم محاسبه میکنیم، و یک جدول روزانه تهیه میکنیم که شامل۱۲ تا خانه و در بالای تیتر هر ستون افقی ساعات روز رو به صورت 2ساعت 2ساعت تفکیک می کنیم. ما با انجام این کار خواهیم دید که در طول روز در حال انجام چه کاری هستیم و اونوقت ما آگاهانه میدونیم که با وجود خواسته در چه زمان های میتونایم چه کارهای رو انجام بدیم و جلوتر این نکاتو بررسی میکنیم.
قدم دوم: شناسایی زمان بهره وری
در مرحله دوم این طرح زمان بهره وری رو مشخص کنیم که در چه ساعاتی ما میتونیم کارایی بیشتری از خودمون به نمایش بگذاریم، هر شخصی در زندگی میدونه که در چه ساعتی از روز بهترین کارایی رو داره دقیقا باید این زمان هارو مشخص کنیم
و کارهای روز رو که میخوایم با برنامه انجام بدیم و نیاز به تمرکز داره در ساعتی قرار بدیم که بهترین بهره وری رو داریم. برای مثال ساعت بهره وری من بین ساعت ۱۳ تا۱۶بعداز ظهر و ۱ تا ۴صبح قرار داره و تموم کارهای که نیاز به تمرکز داره رو در بین این ساعت قرار دادم،
و این برنامه ریزی رو تبدیل به یک بخش از زندگیم کردم اما این ساعت برای هر فردی میتونه متغییر باشه پس با شناخت از خودتون که، در چه ساعتی از روز میتونین بهترین عملکرد رو داشته باشین این ساعات رو مشخص کنید.
قدم سوم)قدرت عادت ها
زندگی روزمره تحت تاثیر عادت هاست و اکثر مردم جهان هر روز خودشون رو بر اساس عادتهاشون تکرار میکنند بدون اینکه تغییری در ان داشته باشند، کارهایی که ما در طول روز انجام میدیم بدون اینکه برای اونا برنامه ای داشته باشیم در واقع عادت های هر روز ما هستند که این عادت ها یا سودمند و زیان آوره،
گاهی یک سری از عادت های که ما در طول روز داریم دقیقا عامل بازدارنده ما برای رسیدن ما به اهدافه هنگامی که در حال نوشتن برنامه روزانه هستیم بهتره که،
عادت های خوب یا بد رو بنویسیم و درک کنیم که زندگی رو داریم توسط این عادت ها چطور میسازیم نکته مهم در مورد عادت های زندگی این موضوعه، که عادت ها نباید ترک شوند بلکه باید با عادت های درست جایگزین شوند.
پس از شناخت عادت های که میدونیم که یک عامل بازدارندس برای اینکه ما به اهدافمون برسیم جایگزین اون عادت رو پیدا کنیم و اونو جایگزین کنیم بعضی اوقات یک راهکار خیلی ساده میتونه یک عادت رو جایگزین کنه مثل کم کردن مدت زمانی که ما صرف فضای مجازیه یا رسانه ها میکنیم.
که موبایل و شبکه های اجتماعی و تلوزیون و دزد زمان هستن یعنی تا به خودمون میایم میبینیم که ساعت زیادی در زوز رو با این شبکه های اجتماعی، یا تلوزیون یا با موبایلمون سپری کردیم و از خیلی از اهداف و خواسته هامون عقب افتادیم . اما ازین لحظه به بعد ما دزد زمانمون رو پیدا کردیم،
و سعی کنیم زیاد به این دزد بها ندیم و روی خوش نشون ندیم چرا که بیشترین سواستفاده رو از ما میکنه و مارو از کارامون وا میداره و تنبل بار میایم. همین محدودت زمان ساده جایگزین کردن اعمال مرتبط به اهداف دقیقا میتونه باعث بشه که یک عادت بد در شخص جایگزین بشه پس همیشه بدونیم که تغییر کار سختی نیست.
قدم چهارم)بهینه سازی زمان
استفاده از وقت های که همیشه تلف میشن،همیشه در زندگی ما زمان هایی هستند که بهشون توجه خاصی نداریم و به بطالت میگذرونیمشون ، رفتن به محل کار ، پیاده روی و … از این قبیل کارهایی که ما همیشه در حال انجامشون هستیم درسته بخشی از زندگیه که هر کسی باید اونو طی کنه، اما من همیشه میگم آدم با برنامه هوشمند کار میکنه و همه چیزو به نفع خودش برمیگردونه وقتی که توی ترافیک، ماشین و… هستین با گوش دادن به یک آموزش و تکرار یک موضوع بهترین کمک رو به خودتون میکنید.به نظر من بهترین کاری که خودم میتونم در این اوقات انجام بدم گوش دادن به یک فایل آموزشی و برنامه ریزی برای انجام تمرینات اون آموزشه، حالا شما ببینید که کجا عمر روز فقط میگذرونین و باید صبر کنین که اون مدت زمان بگذره بعد بسته به شرایط بیاین بهترین کار و کمکی که میتونین،
انجام بدین در اون لحظه رو بنویسین و انجامش بدین وقتی که ما این چهار قدم رو انجام بدیم در واقع ما برنامه ریزی رو برای خودمون آسون کردیم، و برنامه رو به زندگی به صورت کاملا ساده تزریق کردیم اما بایستی بین کارهای روزمره و اهداف و خواسته ها تعادل ایجاد کنیم، چون ما زمانی شروع به برنامه ریزی میکنیم که بیایم توسط اجرای اون برنامه به یک هدف برسیم.
چگونگی تعادل بین کارهای روزانه و اهداف
برای اینکه بین کارهای روزانه و اهدافمون یک تعادل ایجاد کنیم نیاز به یه سری اقدامات داریم که در ادامه این اقدامات رو باهم بررسی میکنیم.
گام اول)اقدام کردن
قرار دادن قدم های که بایستی برای اهداف برداریم در طول برنامه ی روزانه که داریم باید اقدام داخل آموزش های قبلی گفتیم اینجا هم میگیم، هر روز صبح که از خواب پا میشید بین ۱ تا ۳ کاری رو که باید در اون روز انجام بدین بنویسید و اون سه قدم رو بردارید.
برای اینکه بدونیم چه قدم های رو باید برداریم بایستی اهداف درستی رو انتخاب کنیم که در مورد هدف گذاری در یک آموزش کاملا تخصصی در قسمت محصولات توضیح دادیم و در آموزش های رایگانه هم هست، یکی از اهداف خود را که تا پایان سال قصد رسیدن بهش رو دارید مکتوب کنید، و اونو به ده قسمت تقسیم کنید اونوقت راحت تر میتونید اونو در بین برنامه روزانه قرار بدید.
گام دوم)تفکیک انتظارات
تفکیک انتظاراتی که از خودت داری با انتظاراتی که دیگران از تو دارن: مشورت گرفتن در انجام کارها از افرادی که در اون کار موفق شدن، بسیار کار درستیه که ما بتونیم اهداف درست و برنامه ریزی درستی رو داشته باشیم. اما اینکه یک شخص بیاید برای شما هدف گذاری کند،
و برنامه ریزی کنید شاید کار درستی نباشد چون شاید اون هدف یک هدف خوب و درست باشه اما شاید شما هم از رسیدن به اون هدف هم، هیچ لذتی نبرید پس در واقع در حال نابودی خود و اهداف هستید. با کمال احترام برای بقیه عزیزان طوری برنامه ریزی رو در زندگی اجرا کن که بیشترین، زمان رو به اهداف و انجام کار های برای رسیدن به اهداف شخصیت باشه و همواره قدم های رو برداری که بتونی انتظارات خودتو در زندگی برآورده کنی.
گام سوم)اولویت بندی کردن
یکسری از کارهایی که ما در طول روز داریم رو خیلی سریع باید انجام بدیم و برخی کارها رو میشه به تعویق انداخت برای داشتن یک برنامه روزانه قدرتمند به اولویت ها توجه کنید تا بتوانید مدیریت درستی بر روی زمان داشته باشید برای آشنایی بیشتر با بحث اولویت بندی میتونید ماتریس آیزنهاور رو مطالعه کنید
و موردی که جا داره اینجا هم بهش اشاره کنیم اینه که یه وقتایی ما برنامه ریزی درستی داشتیم و زمان رو هم برای روز مدیریت کردیم اما یک مسئله و پیشامد باعث میشه تمام برنامه ریزی ها بهم بخوره در برخورد با همچین شرایطی بهتره که انعطاف پذیری داشته باشی و یک زمان رو اختصاص بدیم برای حل اون مسئله یا رسیدگی به اون پیشامدی که برام اتفاق افتاده. و در آخر در زندگی همیشه سعی کنیم یه برنامه هم برای خودمان داشته باشیم.
زمانی برای خودمان
برنامه ریزی علاوه بر اینکه برای رسیدن به خواسته های مادی و معنویه برای حفظ سلامتی هم هست طی تحقیقات نشان داده شده، دانشجو هایی که در طول برنامه ریزی زمانی رو فقط به خودشان اختصاص میدن میتونن بهتر به اضطراب غلبه کنن و موفق تر بشن.
این زمان به روش های مختلفی توسط افراد سپری میشه یکی با خوابیدن ، یکی با شب موندن توی طبیعت ، یکی با بازی های کامپیوتری برخی بیرون رفتن با دوستان و …. مهم اینه که فعالیت رو پیدا کنیم که به ما لذت میده و یا انجامش در طول روز به خودمون لذت رو هدیه بدیم.
پس در طول روز ما زمانی رو برای خودمان حتما و حتما خواهیم داشت و نکته دیگه برای زمانی برای خودمان مهم اینه که ما به خودمون پاداش بدیم، وقتی ما مطابق با برنامه ها پیش میریم و تلاش های درستی رو انجام میدیم اونوقت برای اون برنامه و تلاش درست به خودمون پاداش بدیم.
برای مثال اگر یک کار درست رو در زمان درستی انجام دادید خودتونو به یه خوراکی مورد علاقتون مهمون کنید اینو یادمون باشه بسته به نتیجه به خودمون پاداش بدیم، و این کار باعث میشه که ما حس خوب تر و لذت بخش تری رو نسبت به با برنامه بودن و تلاش کردن داشته باشیم و در ذهن ما این رفتار ها شروع به نهادینه شدن میکنه.داخل این آموزش برنامه ریزی هم بازم تلاش کردیم برنامه ریزی رو یاد بگیریم باهم و چطور برنامه ریزی رو در زندگی و ذهنمون تثبیت کنیم. برنامه ریزی کار سختی نیست وقتی ما اینو یاد میگیریم و یک رفتار برنامه ریز پیدا میکنیم به صورت کاملا عادی یاد میگیریم که کار ها رو با برنامه انجام بدیم و چه زمانی رو به چه کاری اختصاص بدیم.
همیشه بعد از تغییر یک رفتار سعی کنیم اون رفتار رو تثبت کنیم تا تبدیل به بخشی از زندگیمون بشه هدف بدون برنامه ریزی فقط یک آرزوست شما برنده زاده شدین، اما برای اینکه برنده شین، باید برنامه ریزی کنین، آمادگی بردن را کسب کنین و انتظار داشته باشین برنده می شین.
آنالیز فراموش نشه
وقتی که ما یاد گرفتیم به چه صورتی برنامه ریزی داشته باشیم در قدم بعدی بهترین کار اینه که بعد از یک تا دو ماه بیایم به اون برنامه ریزی فکر کنیم و اون رو آنالیز کنیم، بایستی در این بررسی که انجام میدیم درصد رشد و پیشرفتمون رو ببینیم و بعد بیایم ببینیم چقدر به این برنامهای که برای خودمون مشخص کردیم عمل کردیم.
نکته مهمی که اینجا خودش رو شکل میده اینه که وقتی این کار رو انجام بدیم اونوقت میتونیم ببینیم چه جنبه از برنامه ریزی که داریم نیاز به بهبود یا حتی نیاز به تغییر داره، و بسته به موردی که شناسایی میکنیم اون کار هارو انجام میدیم و در جنبه بعدی وقتی این آنالیز رو انجام بدیم اونوقت میتونیم نقاط قوت و درست برنامه ریزیمون رو هم پیدا کنیم،
و در ادامه مسیری که میخوایم بریم بیشترین مانور رو اونجا انجام بدیم چون بازدهی ما در اون قسمت خیلی بهتر و عالی تره، پس درواقع داشتن یک برنامه ماهانه برای آنالیز کردن برنامه ریزی میتونه کمک خیلی زیادی به ما بکنه برای اینکه برنامه زندگیمون رو بهبود بدیم.
تکرار کردن این روند در زندگی بعث میشه که برنامه ریزی و برنامه داشتن در زندگی تبدیل به یک شخصی و یک رفتار در زندگیمون بشه و دیگه نیازی نباشه که ما برای تلاش کنیم یا بخوایم زور اضافهای بزنیم، درواقع از اینکه زندگیمون رو روی یک چهارچوب پیش میبریم
لذت میبریم چون میدونیم که در حال طی کردن یک مسیر درست در زندگیمون هستیم. پس برنامههای زندگیتون رو به صورتی که در این آموزش گفته شد بچینید و اون رو پیش ببرید تا بتونید در آینده نتایج خوبی رو از این برنامه ریزی در زندگیتون بگیرید.
جمع بندی آموزش و کلام پایانی
در زندگی اگه با برنامه ریزی و توکل بر خدا پیش بری در تموم مراحل زندگیت به راحتی به خواسته هات دست خواهی یافت و این موضوع، نیازمند تمرین و تکرار برای رسیدن به خواسته هات هستش هرچی بیشتر به خواسته هات برسی بهتر و آسان تر و دست یافتنی تر میبینی خواسته هاتو،
پس توحید بهترین مسیر برای رسیدن به زندگی عالیتره. دوست دارم همه کسایی که به این آموزش برنامه ریزی رو گوش میدن به تموم خواسته هاشون برسن، چون رشد کردن شما به رشد کردن ما کمک میکنه و شما لیاقت بهترین هارو دارین از خدا براتون بهترین هارو میخوام و به تموم برنامه های زندگیتون برسین.
دوستتون داریم
در پناه حق
یا حق.
محصولات پیشنهادی
جدیدترین آموزش های رایگان
عالی بود همین