چکیده این آموزش
در آموزش چطور جسمی سالم داشته باشیم به مباحث زیر می پردازیم:
- داشتن جسمی سالم امکان پذیره؟
- تاثیر سلامت جسمانی و سالم بودن
- تعریف سلامتی
- تعریفی ناشناخته از جسم سالم
داشتن جسمی سالم امکان پذیره؟
سالم بودن بسیار مهم هست درین آموزش چطور جسمی سالم داشت باشیم بیشتر روی جسم سالم تمرکز میکنیم اما در کنار جسم همواره روح و ذهن هم برای سالم بودن جسم قرار دارن پس درین آموزش به تعریف و جوانب سلامتی و سالم بودن جسم می پردازیم که با تخیل و تعهد میتونیم این سالم بودن رو حفظ کنیم.
درین آموزش برای شما عزیزان تدارک دیده شده ما به قسمتها و جوانب مختلف سالم بودن ذهن و جسم و روح میپردازیم امیدواریم که این آموزش هم مثل آموزشای گذشته به شما مسیر و دیدگاه جدیدی رو بده. و شما دوست عزیز با کار کردن روی خودتون به جسمی سالم همراه با روحی سالم دست پیدا کنید.
توضیحات صوتی درباره فایل آموزشی چظور جسمی سالم داشته باشیم رو میتونید از طریق پلیر زیر بشنوید و لذت ببرید:
برای دانلود فایل صوتی این آموزش کلیک نمایید…
تاثیر سلامت جسمانی و سالم بودن
کلمه «سلامت» به معنای تندرستی و نداشتن نقص و اختلال، مصون بودن در برابر عوامل آسیبرسان است. «عقل سالم در بدن سالم است» بزرگترین نعمتی که خداوند به هر انسانی هدیه داده سلامتیِ، سلامتی هدیه گرانبهای خدا به انسانهاست که با داشتن هیچ پول و سرمایهای قابلمقایسه نیست.
اغلب ما در معنای کلی تعریف خاصی از سلامتی داریم که سلامتی همون تندرست بودن و نداشتن بیماری و درد جسمانیِ، درحالیکه معنای کلمه سلامتی، چیزی فراتر از دایره شناخت ماست که شامل: سلامتی روح و روان و جسم ما میشه.
درواقع یک فرد سالم از سه جز تشکیل میشه: جسم، روح، روان بخش روان در انسان همون هوش و اراده و احساسات ماست و روح هم قسمت جاودانه و بی زوال وجودیِ ما که با چشم ظاهری اون ها رونمیشه دید
اما جسم هر انسانی تشکیلشده از قسمتهای مختلف بدن که با چشم قابلمشاهده ست، سلامتی و سالم بودن هر شخصی بهسلامت این سه قسمت از وجود فرد مرتبط میشه، یعنی اگه یکی از این سه جزء سلامت و سالم بودن خودش رو از دست بده نمی تونیم اون شخص رو آدمی کاملاً سالم و تندرست بدونیم.
تعریف سلامتی جسمی
معمولاً کسی رو که بیماری جسمی نداشته باشه سالم می نامیم درحالیکه تعریف سلامتی وسیعتر و جامع تره، با مطالبی که در بالا به اونها اشاره کردیم، حالا می تونیم به معنای دقیقتری از کلمه سلامتی اشارهکنیم. سلامتی یعنی تأمین رفاه کامل جسمی و روانی و اجتماعی،
نهفقط یک عضو یا جسم ظاهری فرد بهاینترتیب کسی را که صرفاً بیماری جسمی نداشته باشه، نمی تونیم فرد سالمی بشناسیم، بلکه شخص سالم کسیِ که از سلامت روح و روان هم علاوه بر سلامت جسمانی برخوردار باشه.
تعریفی ناشناخته از جسم سالم
جسم سالم جسمی که اثری از بیماری و اختلالات ظاهری در خودش نداشته باشه و همه اعضا و جوارح اون جسم باهم در ارتباط و هماهنگی کامل و درست باشن بیشتر ما آدمها برای سلامت و سالم بودن جسمی خود اهمیت زیادی قائل میشیم و به تندرستی و شادابی ظاهر خود توجه خاصی داریم، درحالیکه از دو بعد وجودی خودمون و سلامت اونها به راحتی غافل میشیم
درنتیجه می بینیم که با تمام رسیدگیها و اهمیت دادنها بهسلامتی و سالم بودن جسم مون بازهم دچار نقصها و آسیبهایی در وجودمون هستیم، غافل از اینکه این آسیبها می تونِه مربوط به دو بعد دیگه وجود ما باشه که ما اون ها رو کاملاً نادیده گرفتیم.
دردها و آسیبهای عاطفی که ما در اثر یک شکست یا ناکامی و جدایی و… متحمل می شیم در طول زندگی تأثیر به سزایی در روح و روان ما به وجود میاره، و با اینکه ما در ظاهر خود نقص و مشکل جسمی نداریم اما احساس ناراحتی و نگرانی از درون ما شروع میشه و آرامآرام به جسم و ظاهر ما انتقال پیدا میکنه،
و همینه که بعد از مدتی نشانههای افسردگی که خودش یک نوع بیماری روحی و روانیِ در جسم ما خودنمایی میکنه، و حتی افراد غیرمتخصص هم به راحتی از این مشکل و آسیب وجود ما باخبر میشن.
همون طور که در مطلب آموزشی و فایل رایگانی که در مورد هیجان روی سایت قرار گرفت توضیح دادیم احساسات ما از درون ،زندگی ما رو به نحوی تحت تأثیر خودشون قرار میدن با شروع شدن یک فرآیند احساسی در ذهن و روان،
ما یک سری واکنشها مربوط به خود اون احساس در ظاهر ما شکل میگیرد که هم می توان مثبت و خوشایند و مثمر ثمر باشه برای سلامتی جسمی و روحی ما هم اینکه کاملاً برعکس می تونِ ما رو دچار بیماریهای جسمی و روحی کنه.
دستهبندی سلامتی از نظر علمی
روح و روانکه دو بُعد مهم از وجود ما محسوب میشن رو با توجه به اینکه تفاوت چندانی ازنظر ساختار کلی باهم ندارن می تونیم در یک مفهوم خلاصه کنیم، و اون ها رو تقریباً یکی بدونیم،
سلامتی افراد رو میشه در سلامت جسمی و روحی طبقهبندی کنیم، که سلامت روحی مربوط به جسم و ظاهر و اعضای تشکیلدهنده بدن ما و سلامت روحی مربوط بهسلامتی کامل روح و روان ماست،
داشتن سلامتی جسمی در ارتباط دوطرفه ست با سلامت روحی و این دو ارتباط تنگاتنگی باهم دارند و لازم و ملزوم همدیگر بهحساب میان. تأثیر آسیبهایی که بر جسم هر شخصی وارد میشه،
خیلی کمتر و گذراتر از آسیبهای روحیه، فرض کنید اگر کسی دستش با وسیله تیزی بریده بشه، و خونریزی کنه بدون مراجعه به پزشک چند دقیقه بعد با بستن اون قسمت دست و چسب زدن روی اون خونبند میاد.
و دردش هم کمتر از دقایق اولیه میشه و حتی فردا و در بدترین حالت چند روز بعد اون زخم خوب میشه و بافت بدن شروع به ترمیم میکنه و زخم اثری از خودش روی پوست جا نمیزاره حالا مثال دیگه ای رو میزنیم:
کسی که دچار یک شکست یا یک ناراحتی بزرگ به خاطر ناکامی یا جدایی شده خشم ،عصبانیت ،گریه و اشک ،غذا نخوردن ، بیخوابیهای شبانه و کلی دیگه از این نوع فرآیندها رو طی ساعتها روزها و شاید ماهها تجربه میکنه و زمان خیلی بیشتری رو نیاز داره.
برای ترمیم و بهبود ناراحتی روحیش و تا سالها بعد با کوچکترین فکری نسبت به اون موضوع یه جورایی با تداعی شدن اون خاطرات و اتفاقات عذاب میکشه پس نتیجه میگیریم که برای سلامت و تندرستی روحیمون باید کارهای بیشتری انجام بدیم و از این اصل وجودی مهم خودمون غافل نشیم.
بنی آدم اعضای یکدیگرند
که در افرینش زیک گوهرند
چو عضوی به درد آورد روزگار
دگر عضوها را نماند قرار
در این شعرهم سعدی شاعر بزرگ ایرانی اشاره مستقیمی به این موضوع داره که اگه یک قسمت از جسم ما دچار درد وناراحتی بشه، میتونه تأثیر مستقیمی روی بقیه اعضای دیگه بدن بزاره و ما رو دچار اختلالات جسمی میکنه.
سلامتی جسمی=سلامتی روحی
سلامتی و سالم بودن جسم زیر مجموعه ی سلامتی روح و روان و ذهن هستش یعنی اینکه ما اگه روحیه و ذهنی سالم و پر نشاط داشته باشیم جسمی سالم خواهیم داشت، چون جسم به طور غیرقابل باوری از روح وروان تبعیت میکنه.
و همه ی ما به این موضوع اذعان داریم که اگه حال روحیمون خوب باشه جسمی خوب و سالم خواهیم داشت. امروزه جهان به جایی رسیده که این مسئله اثبات شده که اگه از نظر ذهنی و روحی ما سالم باشیم به تبع اون جسمی سالم خواهیم داشت که در مورد ذهن،
در اموزش های گوناگونی مفصل توضیح دادیم و حتی در محصول تخصصی ذهن و روح کامل به این مسائل پرداختیم که شما عزیزان میتونید به محصول ارتباط ذهن و روح به همراه آموزش های رایگانی که در قسمت آموزش رایگان سایت قرار دادیم مراجعه نمایید.
آموزش هایی به اسم آموزش خوراک ذهن، آموزش راز قدرت درون، آموزش تخیل، آموزش قدرت ذهن، آموزش چرا ذهن نه؟، آموزش رموز ناشناخته تلقین رو میتونید دنبال کنید.
تعریف دقیقی از سلامتی جسمی
کار کردن منظم و دقیق بدون مشکل اعضای بدن و ارتباط اون ها با یکدیگر رو بهنحویکه دچار نقص و آسیب نباشند رو سلامتی جسمی تعریف میکنن نوع روش زندگی، تمرینات مناسب و فعالیتهای بدنی، نوع تغذیه سالم، روابط اجتماعی مناسب و خوب، نوع فعالیتهای ذهنی، و روحی درست می تونِ بهسلامتی بدن ما کمک کنه.
نکته ی که وجود داره ما در مورد جسم یک تندرستی داریم و یک سلامتی که دو معنای متفاوت دارن،سلامتی به عملکرد اعضای بدن اطلاق میشه اما تندرستی به هیکل و قد و قواره ی ما، عضلات حجیم برمیگرده که درینجا به این مورد اشاره کردیم.
عوامل موثر سالم بودن جسم
۱-تغذیه مناسب ۲-ورزش ۳-خواب کافی ۴-خنده و شادی ۵-نداشتن استرس و اضطراب ۶-رعایت بهداشت در مطالب پایینتر در مورد هر کدوم از این عوامل به توضیحاتی اشاره میکنم البته در طول سه قسمت که درین قسمت از آموزش در مورد تغذیه که رکن اصلی سالم بودن جسمی هست صحبت میکنیم.
۱)تغذیه مناسب
اولین ابزار سیلامتی و سالم بودن جسم ما انسانها با خوردن غذا انرژی لازم برای بدنمون رو فراهم میکنیم تغذیه سالم و مناسب با استانداردهای شناختهشده، رابطه مستقیمی با سلامتی جسمانی ما داره. غذای روزانهای که ما در قالب سه وعده غذایی (صبحانه، ناهار، شام) مصرف میکنیم، نقش خیلی مهمی در سلامتی جسمی و سالم بودن ما میتونه داشته باشه.
علاوه بر این وعدههای کامل غذایی ما چند میان وعده هم برای افراد در سنین مختلف و با شرایط متفاوت تعریف میکنیم که بستگی به نوع و روش زندگی هر خانواده یا جامعهای که در اون زندگی میکنن داره.
ازنظر علم پزشکی وعده غذایی صبحانه کاملترین و مهمترین وعده غذایی میتونه باشه، و تأثیر خیلی زیادی در سلامتی جسمی ما میزاره صبحانه که در اول روز خورده میشه تشکیلشده از نوشیدنیها، لبنیات، غلات، دانه های روغنی و… که دارای ویتامینها و مواد مغذی موردنیاز بدن در طول روز است.
این وعده غذایی رو نباید بهاشتباه هرگز حذف کنیم، اما متأسفانه در جامعه امروز ما بخصوص کشور ما اهمیت زیادی برای این وعده غذایی قائل نمیشن، و میبینم اکثر افراد این وعده رو از لیست برنامههای غذایی روزانه حذف میکنن.
اثرات نخوردن صبحانه در همون ساعتهای ابتدایی روز کاملاً مشهود، و مشخصه خیلی از افراد بنا به دلایل مختلف صبحانه نمیخورن مثل: دیر بیدار شدن، نرسیدن بهموقع به محل تحصیل یا کار و حرفه خود، علاقه نداشتن به محتویات این وعده غذایی، بیاشتهایی، روشهای اشتباه غذایی، عادت و تقلید از دیگران و …
اشخاصی که صبحانه نمیخورن دچار ضعف و افت شدید قند در همون ساعتهای ابتدایی روز میشن و حتی تمرکز و توان لازم رو برای انجام فعالیتهای ذهنی و جسمی ندارن، چهبسا کودکانی که بدون خوردن صبحانه راهی مدرسه میشن،
و در طول کلاس درس کوچکترین توجه و تمرکزی نسبت به مطالب و یادگیری درس ندارن نخوردن صبحانه اثرات بدی در سلامت جسمی و روحی ما میتونه داشته باشه مثل پرخاشگری، استرس افراد، افت قند خون، ابتلا به چاقی و اضافهوزن و…
خیلی از افرادی که میخوان بهاصطلاح عامیانه رژیم بگیرن و وزن خودشون رو پایین بیارن با این باور غلط که نخوردن شام میتونه در این امر بهشون کمک کنه، بهاشتباه و غلط شام رو از برنامه غذایی خود حذف میکنن و همین امر سبب مشکلات جدی جسمی براشون میشه از قبیل ناراحتیهای روده و معده، یبوست، ریزش موها، عصبی شدن و استرس، پیری زودرس و…
پس یاد بگیریم هیچ وعده غذایی رو از برنامه روزانه خود حذف نکنیم، چون همه این وعدههای غذایی و تغذیه مناسب می تونِه بدن ما رو در برابر ابتلا به بیماریها مصون نگه داره همون طوری که نخوردن و حذف وعدههای غذایی برای بدن ما مضرر و آسیب رسانه پرخوری و مصرف بیش از اندازه غذا هم بدن ما رو به مخاطره میندازه،
پس لازمه که افراط و تفریط رو در تغذیه کنار بزاریم و حد تعادل رو رعایت کنیم. سلامت مواد غذایی و بهداشتی بودن اون ها هم در سلامت جسمی ما نقش مهمی داره، اگه توجه کنید گاهی بر اثر خوردن یک غذای مانده یا فاسد سیستم دفاعی بدن به خطرمیفته و در مقابل اون سم واردشده واکنش نشون میده و تأثیر مستقیمی روی جسم ما و سلامتی ما داره.
ما در برنامه روزانه غذایی مون باید از یک سری فاکتورها در جهت سلامت و تندرستی جسم مون استفاده کنیم، مثلاً یک رژیم غذایی استاندارد، و متعادل شامل مصرف انواع ویتامینها، مواد معدنی، فیبر، اسیدهای چرب و تا حدودی کربوهیدراتها میشود.
غذای سالم غذاییِ که از مواد اولیه سالم و تحت نظارت وزارت بهداشت تهیهشده باشه و این غذا خالی از هرگونه مواد زیانبخش و مضر برای مصرفکنندگان باشه اصلیترین دلیل ضعف سیستم ایمنی بدن و دچار شدن به بیماریها سوءتغذیه است، حالا ببینیم که سوءتغذیه چیه!
یَا أَیُّهَا النَّاسُ کُلُوا مِمَّا فِی الْأَرْضِ حَلَالًا طَیِّبًا
«اى مردم ازآنچه در زمین است، حلال و پاکیزه را تناول کنید.» سوره بقره آیه۱۰۸
آثار سوءتغذیه چیه؟
نوعی بیماریه که در اثر مصرف نکردن کافی گروهی از ویتامینها و نرسیدن انرژی لازم و کافی و فقر و کمبود مواد مغذی به بدن به وجود میاد و سیستم ایمنی جسم رو ضعیف و دچار اختلال میکنه.
در کشورهای آفریقایی بنا به نوع و شرایط محل زندگی و موقعیت جغرافیایی این کشورها پدیده سوءتغذیه بهصورت کاملاً مشهود و پر رنگ دیده میشه در بقیه جوامع و کشورها هم شکلی ضعیف تر از این بیماری در بین افراد مختلف به دلایل زیادی رواج داره،
گاها بعضی افراد در اثر فقر و نداشتن امکانات مالی تغذیه درست و مناسبی ندارن و به این بیماری مبتلا میشن و در بعضی موارد هم به دلیل نداشتن سواد تغذیه، و ندیدن آموزش مناسب در مورد بسته های غذایی این بیماری در افراد مختلفی شایع است.
سوءتغذیه علاوه بر اینکه ازنظر ظاهری و تناسباندام، فرد رو دچار مشکلات جسمی میکنه، بلکه میتونه تأثیر مستقیمی بر روح و روان و ذهن افراد بزاره و سیستم عصبی و دفاعی بدن رو دچار مشکلات عدیدهای میکنه.
برای ذهن و روح هم همینطوره و خیلی از ما دچار سوء تغذیه روحی و ذهنی قرار داریم مثلا کسانی که معتاد هستن دلیل اصلی اینکه به اعتیاد رو میاره، بخاطر فقر خوراک ذهنی هستش و ما باید در کنار تغذیه جسم به تغذیه روحممونم اهمیت بدیم.
سعدی در این شعر اشاره به تعادل در خوردن و تغذیه داره:
نه چندان بخور کز دهانت برآید
نه چندآنکه از ضعف جانت برآید
با آنکه در وجود طعام است عیش نفس
رنج آورد طعام که بیش از قدر بود
تأثیر باور منفی بر جسم
یکی از دیدگاههای اشتباهی که شاید در بین افراد هستش اینه که بیمار شدن و از دست دادن سلامتی توسط عاملهای غیر از عاملهای ذهنی است، و اگر ما نتونیم سلامتی جسممون رو رعایت کنیم بیمار خواهیم شد.
و این در حالیه که اگر ما نکات سلامتی رو رعایت کنیم اما نتونیم جلوی افکار و باورهای منفی رو بگیریم مطمئناً به واسطه این باورهای منفی جسم ما هم ناسالم خواهد شد. اگر بخوام خیلی سادهتر به این موضوع نگاه کنیم.
میتونم این رو بگم که در اطرافتون چقدر افرادی رو میشناسین که همیشه افکار منفی و حس منفی رو دارن و به همون اندازه بیمار هستن، یعنی خیلی راحت میشه این افراد رو دید که به هر طریقی درگیر نوعی بیماری یا درد هستن.
اما افرادی هستن که مؤلفههای اصلی رو کمتر رعایت میکنن یا در مواردی رعایت هم نمیکنن، اما در سلامتی کامل به سر میبرن، تنها عاملی که باعث میشه این اتفاق بیفته ذهنیت و باورهایِ که ما در طول زندگی برای خودمون میسازیم.
به همین دلیل افرادی که باورهای مثبت دارن و اهل مثبت نگری هستن اصولاً افرادی هستن که سلامتی جسمی بهتری رو تجربه میکنن چون استرس و اضطراب ناشی از افکار و باورهای منفی رو تجربه نخواهند کرد.
پس این مؤلفه مهم رو همیشه به یاد داشته باشید که برای داشتن جسم سالم نباید رابطه باورها و سلامتیمون رو نادیده بگیریم و همواره با انرژی مثبت قدم برداریم.
برای درک بهتر این موضوع به این سؤال فکر کنید که چه زمانهایی در زندگیتون بوده که شما درگیر افکار منفی و باورهای منفی بودید و بعد از اون شما سلامتی جسمیتون رو از دست دادید،
یا حداقل کمتر احساس سلامتی میکردید؟ وقتی ما بتونیم ریشه یک موضوع رو داخل زندگیمون پیدا کنیم اونوقت قبول کردن و تغییر دادن اون برای ما به مراتب سادهتر خواهد شد پس به این موضوعات فکر کنید.
جمع بندی آموزش و کلام پایانی:
درین قسمت به تعاریف اولیه و پیش نیازهای اولیه سلامتی و سالم بودن جسم در کنار روح پرداختیم در قسمت دوم این آموزش به بررسی ادامه این موضوعات میپردازیم.
دوستتون داریم
در پناه حق
یا حق.
محصولات پیشنهادی
جدیدترین آموزش های رایگان
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.